Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Prví zaočkovaní v Maďarsku dostávajú už druhú dávku vakcíny

Očkovanie v Maďarsku
Očkovanie v Maďarsku (Zdroj: SITA/Szilard Koszticsak/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Prví zaočkovaní, ktorí už v decembri dostali v Maďarsku vakcínu proti novému druhu koronavírusu, podstúpili v týchto dňoch očkovanie druhou dávkou vakcíny Pfizer-BioNTech. Informoval o tom v pondelok na Facebooku šéf maďarského rezortu ľudských zdrojov Miklós Kásler, podľa ktorého ide najmä o pracovníkov zdravotníctva.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová podľa spravodajského servera Index.hu povedala, že v utorok budú vyčerpané doterajšie zásoby vakcín. Zároveň ale príde ďalšia zásielka očkovacej látky od spoločnosti Pfizer-BioNTech dostačujúca pre zaočkovanie 35.685 osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa jej slov tí, ktorí dostali prvú dávku vakcíny, majú zarezervovanú aj druhú dávku. Zo 130.000 vakcín proti vírusu SARS-CoV-2, ktoré doteraz prevzalo Maďarsko, zaočkovali od vlaňajšieho 26. decembra 123.188 ľudí, čo predstavuje 1,26 percenta obyvateľstva. Počet potvrdených prípadov infekcie od vypuknutia pandémie koronavírusu stúpol v Maďarsku na 352.703 a počet obetí na 11.409.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu