Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pátranie v Európe: Poľku (†41) našli zavraždenú v kufri, hľadá sa tento muž na FOTO

Joanna Borucka a Petras Zalynas Zobraziť galériu (3)
Joanna Borucka a Petras Zalynas (Zdroj: Met Police)

LONDÝN - Telo 41-ročnej Joanny Boruckej bolo 18. decembra nájdené v kufri v hosteli v Southalle v západnom Londýne. Britská polícia teraz vyhlásila celoeurópske pátranie po Petrasovi Zalynasovi (51), ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou opustil Spojené kráľovstvo a mohol by sa nachádzať v Nemecku.

Brutálna vražda v Rusku: Mužovi (†48) odrezali hlavu, otrasný nález pod oknom bytu

Joanna Borucka, pôvodom z Poľska, bola naposledy videná živá v piatok 13. novembra. Jej telo našli v piatok 18. decembra po tom, čo susedia upozornili na „nepríjemný zápach“, ktorý trval asi dva týždne. Príčina jej smrti nie je zatiaľ známa.

Vo štvrtok metropolitná polícia oznámila, že súrne pátra po Litovcovi Petrasovi Zalynasovi, o ktorom sa predpokladá, že sa v súčasnosti nachádza v Nemecku. Dôstojníci spolupracujú so svojimi európskymi kolegami na jeho zadržaní.

Joanna Borucka
Zobraziť galériu (3)
Joanna Borucka  (Zdroj: Met Police)

Hlavný detektív inšpektor Wayne Jolley podľa portálu theson.uk uviedol, že našťastie sa stáva iba zriedkavo, aby bolo nájdené telo za takýchto okolností. Vyšetrovanie postupuje a práve Petras Zalynas je človek, s ktorým sa musia porozprávať, aby zistili, čo sa stalo s Joannou.

„Som si istý, že sú ľudia, ktorí mohli vidieť Zalynasa alebo môžu vedieť, kde je. Žiadam ich, aby sa prihlásili. Obzvlášť by som chcel apelovať na litovskú komunitu v Londýne. Ak viete niečo o tom, kde sa nachádza Petras Zalynas, kontaktujte nás. Bude vám poskytnutá podpora a vaše informácie môžu byť kľúčom k rozlúsknutiu tohto vyšetrovania,“ dodal Wayne Jolley. 

Petras Zalynas
Zobraziť galériu (3)
Petras Zalynas  (Zdroj: Met Police)

Podľa obyvateľov hostela bola Joanna Borucka krásna, priateľská a veľmi milá. Keď sa dlhšie neukázala, mysleli si, že sa zbalila a odišla. Informácie o prípade je možné poskytnúť aj anonymne na anglickom telefónnom čísle 0800 555 111, alebo napísať tweet na adresu metropolitnej polície @MetCC.

Viac o téme: VraždaPetras Zalynas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu