Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šok v Rusku: Miliardárovho syna vyhodili z vysokej školy, namiesto sladkého života príučka!

Ruský prezident Vladimir Putin a miliardár Alexej Mordašov Zobraziť galériu (3)
Ruský prezident Vladimir Putin a miliardár Alexej Mordašov (Zdroj: SITA/AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service)

MOSKVA - Údiv až šok v ruských médiách vyvolala správa, že potomok jedného z najbohatších Rusov Alexeja Mordašova si odkrúca povinnú službu v armáde. Stalo sa tak potom, čo oligarchovho syna vyhodili z moskovskej vysokej školy. "Nikitu Mordašova poslal do armády jeho otec, pretože synovi sa nechcelo študovať," napísal podnikateľský denník RBK s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Rusi sa bavia na kanceláriách Vladimira Putina: Pozriete na FOTO a... vidíte to tiež?

Mordaša mladšieho v lete vyhodili z Vysokej školy ekonomickej. Bohatý následník podľa časopisu Forbes študoval odbor, za ktorý sa na fakulte svetovej politiky a ekonomiky platí, ale štúdium "verejnej politiky a sociálnych vied" ho zjavne nebavilo, aspoň podľa chabého študijného skóre 2,6 (desať je na škole maximum).

Alexej Mordašov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Lennihan)

"Otec mu povedal, nech teda ide slúžiť (do armády)," opísal nemenovaný priateľ Mordašova juniora. Informáciu o odchode do armády potvrdil Forbes aj ďalší zdroj, ktorý tiež trval na anonymite.

Oceliar Alexej Mordašov spolu so svojou rodinou patrí k najväčším ruským boháčom s majetkom odhadovaným v rozmedzí 17 až 23 miliárd dolárov (asi 14 až 19 milárd eur). Mordašov predvlani odovzdal Nikitovi a jeho bratovi Kirillovi, ktorí vtedy mali 18 a 19 rokov, väčšinový podiel v spoločnosti Nordgold ťažiacej zlato, ako aj svoj podiel v cestovnej kancelárii TUI. Celková hodnota týchto aktív sa odhadovala na 3,5 miliardy dolárov (asi 2,9 miliárd eur).

Miliardár vysvetľoval, že chce, aby sa synovia naučili podnikať. Nikita a Kirill pochádzajú z miliardárovho druhého manželstva. So synom Iljom(33) z prvého manželstva sa vraj dávno nestýka. Ďalších troch potomkov má s treťou manželkou, poznamenal server Newsru.com.

Viac o téme: RuskoAlexej MordašovNikita Mordašov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu