Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tri týždne po očkovaní proti koronavírusu: Lekár zomrel na ojedinelú chorobu krvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

MIAMI BEACH - V Spojených štátoch zomrel lekár necelé tri týždne po podaní protikoronavírusovej vakcíny od spoločností Pfizer a Biontech. V súčasnosti však nie je jasné, či existuje súvislosť medzi očkovaním a smrťou 56-ročného človeka.

Niekoľko týždňov po očkovaní proti koronavírusu zomrel v americkom štáte Florida 56-ročný lekár. V súčasnosti však nie je jasné, či jeho smrť súvisela s očkovaním. Úrady začali vyšetrovanie.

Zriedkavé imunitné ochorenie

Gregory Michael bol očkovaný proti koronavírusu vakcínou Pfizer 18. decembra 2020 v lekárskom centre Mount Sinai v Miami Beach. Takmer o tri týždne neskôr zomrel na mozgovú príhodu na následky akútneho IDP (idiopatická trombocytopenická purpura). Pri tomto zriedkavom autoimunitnom ochorení si telo ničí vlastné krvné doštičky, čo nakoniec vedie k ich nedostatku. Akútnemu IDP zvyčajne predchádzajú infekcie dýchacieho systému alebo gastrointestinálneho traktu a spúšťačmi môžu byť aj iné vírusové infekcie, ako je HIV alebo dokonca rakovina.

Bol úplne zdravý

Manželka mŕtveho lekára však na Facebooku zverejnila vážne obvinenia. Je si istá, že Gregory Michael zomrel na očkovanie. Bol „dokonale“ zdravý, píše. Michael na injekciu okamžite nereagoval. Ale o tri dni neskôr si vraj všimol červené škvrny na rukách a nohách. Toto sú príznaky krvácania pod kožou. 56-ročný muž bol okamžite vyšetrený v nemocnici. Liečil sa dva týždne. Ale nič nepomohlo.

 

The love of my life, my husband Gregory Michael MD an Obstetrician that had his office in Mount Sinai Medical Center in...

Uverejnil používateľ Heidi Neckelmann Utorok 5. januára 2021

Pfizer vyšetruje smrť: Je spojená s vakcínou?

Spoločnosť Pfizer už reagovala na smrť lekára. Podľa vlastných vyhlásení má farmaceutická spoločnosť na starosti „veľmi neobvyklú“ smrť a bude podľa nej viesť ďalšie vyšetrovania. „V súčasnosti neveríme, že existuje priama súvislosť s vakcínou,“ uviedol hovorca pre Daily Mail. „Spoločnosti Pfizer a BioNTech sú si vedomé smrti zdravotníckeho pracovníka 16 dní po podaní počiatočnej dávky BNT162b2.“

Doteraz bolo v 38 krajinách podaných 17,5 milióna dávok vakcíny. Ak smrť lekára skutočne priamo súvisí s očkovaním proti koronavírusu, išlo by o prvý známy prípad na svete. „V súčasnosti známe a potenciálne výhody súčasných vakcín Covid-19 prevažujú nad známymi a potenciálnymi rizikami vakcíny Covid-19,“ povedala novinárom Dr. Nancy Messonnierová, riaditeľka Národného centra pre imunizáciu a respiračné choroby CDC.

Viac o téme: SmrťKrvOčkovanieVakcínaPfizerKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu