Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Hrozivé čísla z USA: Prvýkrát zaznamenali vyše 300-tisíc prípadov za jediný deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Zdravotnícke úrady v USA po prvý raz zaznamenali viac než 300.000 prípadov nákazy koronavírusom za jediný deň. Vyplýva to z údajov zverejnených v piatok združením COVID Tracking Project.

Spojené štáty nahlásili dennú bilanciu 310.000 nových prípadov infekcie, ako aj 131.889 hospitalizovaných pacientov a 3777 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, informovala v noci na sobotu tlačová agentúra DPA.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Rekordne vysoké hodnoty nadobudli aj sedemdňové priemery počtu nakazených, hospitalizovaných a zomretých. Deň predtým prekonali Spojené štáty po prvý raz i ďalší smutný medzník - vyše 4000 úmrtí v súvislosti s koronavírusom. Krajina má celosvetovo najvyšší počet prípadov nákazy.

Údaje poskytnuté Univerzitou Johnsa Hopkinsa so sídlom v Baltimore ukazujú, že Spojené štáty od začiatku pandémie zaznamenali celkovo 21,8 milióna prípadov koronavírusovej infekcie a viac než 368.000 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Druhou najviac postihnutou krajinou je v bilancii prípadov tejto nákazy India, ktorá eviduje približne 10,4 milióna infikovaných osôb.

Spojené štáty, kde sa protiepidemické opatrenia medzi jednotlivými lokalitami výrazne líšia, sa spoliehajú na hromadnú očkovaciu kampaň, ktorá sa začala v polovici decembra, pripomína tlačová agentúra AFP. Toto úsilie však zaostáva a prvú z dvoch injekcií dostalo v USA - krajine s 330 miliónmi obyvateľov - dosiaľ iba necelých šesť miliónov ľudí.

Viac o téme: RekordObeteNárastúmrtiaPrípadyUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu