Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia na Novom Zélande: Žralok zrejme zabil človeka! Prvý prípad po ôsmich rokoch

(Zdroj: Getty Images)

WELLINGTON - Na Novom Zélande prišlo vo štvrtok k pravdepodobne prvému úmrtiu človeka pri útoku žraloka po ôsmich rokoch. Obeťou je žena, ktorá vo vode utrpela zranenia nôh. Pitva, ktorá oficiálne určí príčinu smrti, je naplánovaná na piatok, uviedla agentúra AP.

K incidentu prišlo podľa polície pri pláži Waihi, obľúbenom turistickom mieste vzdialenom 153 kilometrov juhovýchodne od Auclandu. Pokusy o resuscitáciu zranenej ženy na pláži zlyhali, uvádzajú miestne médiá. 

Záchranári vyrazili na miesto vo štvrtok popoludní po hlásení, že vo vode bola zranená žena. "Vyzerá to, že ju zranil žralok," uviedol policajný inšpektor Dean Anderson. Žena bola vytiahnutá z mora s poranenými nohami a pokusy o záchranu jej života na pláži boli márne, uviedla miestne médiá. Zdravotníckym záchranárom, plavčíkom a ďalším záchranným zložkám na mieste pomáhal aj lekár na dovolenke, povedal Anderson.

Dosiaľ posledný smrteľný útok žraloka na človeka na Novom Zélande zaznamenali v roku 2013. Pri pláži Muriwai, ležiacej 41 kilometrov západne od Auclandu, žralok napadol a smrteľne zranil 46-ročného plavca. 

Viac o téme: ŽralokNový Zéland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu