Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Útok v Jemene zasiahol svadobnú hostinu: Zahynulo pri ňom päť žien

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hani Mohammed, File)

HUDAJDA - Päť žien zahynulo, keď na svadobnej hostine v piatok na Nový rok explodovala strela v dôležitom jemenskom prístavnom meste Hudajda na pobreží Červeného mora. Išlo o najnovšie násilie vo vojnou trpiacej krajine, uviedla v sobotu tlačová agentúra AFP.

Z piatkového večerného útoku blízko letiska v Hudajde sa navzájom obviňujú vláda a šiitskí moslimskí povstalci húsíovia. Toto letisko je frontovou líniou medzi silami oboch bojujúcich strán - nachádza sa na okraji kľúčového prístavu kontrolovaného húsíami.

Útok nasledoval len dva dni po tom, čo letiskom v južnom meste Aden otriasli výbuchy a zahynulo pri nich najmenej 26 ľudí. Výbuchy nastali práve vtedy, keď z lietadla vystupovali ministri vlády.

"Explózia v Hudajde zasiahla vchod do areálu viacerých svadobných siení", povedal svedok pre AFP. Konala sa tam hostina čerstvo zosobášeného podporovateľa povstalcov. Podľa miestnych predstaviteľov prišlo o život päť žien a medzi siedmimi ďalšími zranenými sa nachádzali aj deti.

Miesto svadby zrejme zasiahol delostrelecký náboj. Vládne sily podporované Saudskou Arábiou spustili v júni 2018 ofenzívu s cieľom znovu dobyť Hudajdu, hlavný bod vstupu humanitárnej pomoci do najchudobnejšej krajiny arabského sveta.

Viac o téme: ObeteŽenyútok JemenHudajda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu