Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Snehové peklo ochromilo na Vianoce USA: Zavreté diaľnice, rekordná nádielka!

Snehová búrka v USA Zobraziť galériu (3)
Snehová búrka v USA (Zdroj: koláž Topky)

CHICAGO - Snehová búrka, ktorá od stredy zúri na severe Spojených štátov, sa posúva na východ a komplikuje dopravu. Letisko v Minneapolise bolo nútené zrušiť tristo letov a desiatky ďalších vybavilo s oneskorením, čo sťažuje presun mnohých ľudí v čase sviatkov.

V stredu ráno sa začala búrka na východe Južnej a Severnej Dakoty i na západe štátu Minnesota a postupne sa posúva na východ. Sprevádza ju vietor s rýchlosťou viac ako 96 kilometrov za hodinu a v jeho nárazoch teplota môže podľa národnej meteorologickej služby klesnúť až na -37 stupňov Celzia. Motoristom sa odporúča nejazdiť, niektoré diaľnice už boli uzavreté. Viaceré miesta hlásia rekordnú snehovú nádielku. 

Snehová búrka v USA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Jerry Holt/Star Tribune)

Snehová búrka v USA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Nati Harnik)

Front sa presúva do štátov Wisconsin a na sever Michiganu. V oblasti Minneapolisu sa predpokladá, že napadne dvadsať centimetrov snehu. Kvôli hromadnej zrážke bola na tri hodiny uzavretá cesta západne od mesta. V časti bola prevádzka obmedzená na jeden pruh a vodiči museli dávať pozor na autá, ktoré skončili v priekopách.

Okrem komplikácií na minneapoliskom letisku zrušili väčšinu letov kvôli silnému vetru vo Fargu v Severnej Dakote. Na mieste uviazlo mnoho cestujúcich, vietor dosahoval rýchlosť sto kilometrov za hodinu. Predstavu o podmienkach poskytuje video, ktoré zverejnil na Twitteri meteorológ Matthew Dux z jazdy v Južnej Dakote. Je na ňom vidieť, že cestné svetlá, značky a svetlá ostatných áut sa objavujú v zornom poli vodiča až na poslednú chvíľu.

Viac o téme: PočasieVietorSnehová búrkaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu