Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Búrka Bella zasiahla Britské ostrovy a Francúzsko: Tisíce ľudí bez elektriny, mestá trápia záplavy

Záplavy po búrke v Británii Zobraziť galériu (2)
Záplavy po búrke v Británii (Zdroj: SITA/Joe Giddens/PA via AP)

LONDÝN - Vietor so silou hurikánu, ktorý dosahoval 170 kilometrov za hodinu a silné dažde zasiahli v nedeľu časti Británie. V dôsledku toho došlo k prerušeniu vlakových spojov a niekoľko vodičov uviazlo v záplavách, uviedla agentúra AP.

Na ostrove Wight ležiacom na južnom pobreží Anglicka dosahovala rýchlosť vetra počas búrky, ktorá dostala názov Bella, v nárazoch až 170 kilometrov za hodinu. V častiach južného pobrežia Anglicka a severného Walesu dosahoval vietor v nárazoch rýchlosť 129 kilometrov za hodinu. V dôsledku zaplavených železničných tratí v južnej časti Anglicka došlo k meškaniu i zrušeniu vlakových spojov.

Záplavy po búrke v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Joe Giddens/PA via AP)

Vo Walese sa po búrke ocitlo dočasne bez elektriny 21.000 domácností. Vo väčšine domácností sa prúd podarilo v priebehu dňa obnoviť, približne 1700 domácností je však stále bez elektriny. Silný dážď ešte v piatok zaplavil karavanový park v meste Northampton, z ktorého museli v evakuovať približne 1000 ľudí.

Výstrahu pred búrkou vydalo v nedeľu aj Francúzsko, kde vietor na vrchole Eiffelovej veže dosahoval rýchlosť 145 kilometrov za hodinu a na atlantické pobrežie dorazili podľa národnej meteorologickej spoločnosti silné dažde sprevádzané nárazovým vetrom. Bez elektriny ostalo po búrke v Bretónsku, Normandii a ďalších severofrancúzskych regiónoch najmenej 12.000 domácnosti.

Viac o téme: ZáplavyDážďBúrkaFrancúzskoBellaVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu