Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vo Francúzsku presiahol počet mŕtvych po nákaze koronavírusom 60-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Oded Balilty)

PARÍŽ - Vo Francúzsku prekročil počet úmrtí s chorobou COVID-19 hranicu 60.000. Za posledných 24 hodín tu pribudlo ďalších 610 úmrtí a 15.674 novo nakazených, uviedla s odvolaním sa na zdravotnícke úrady agentúra Reuters.

Za posledný deň zomrelo vo francúzskych nemocniciach ďalších 264 ľudí s COVIDom-19 a úrady zároveň ohlásili trojdňovú bilanciu z domovov dôchodcov, ktorá činí 346 úmrtí. Celkovo už v krajine, ktorá má 67 miliónov obyvateľov, po nákaze koronavírusom zomrelo 60.229 osôb.

Nákazu koronavírusom vo štvrtok ohlásil prezident krajiny Emmanuel Macrona. Dnes štátnik oznámil, že sa potýka s horúčkou, kašľom a únavou, ale celkovo sa mu vedie dobre. Kvôli chorobe však pracuje voľnejším tempom.

Francúzsko začiatkom týždňa vstúpila do ďalšej fázy uvoľňovania protiepidemických opatrení. Francúzi už nemusia uvádzať dôvod svojho pohybu vonku, prinajmenšom do 7. januára, ale platí zákaz nočného vychádzania. Predseda poradného orgánu vlády pre koronavírus Jean-François Delfraissy uviedol, že k "normálnemu" životu sa Francúzsko vráti pravdepodobne najskôr na jeseň budúceho roka.

Viac o téme: úmrtiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu