Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko sa chystá spolupracovať s Bidenom a naďalej podporovať Donbas, uviedol Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril vo štvrtok presvedčenie, že vláda nového amerického prezidenta Joea Bidena bude s Ruskom spolupracovať na vyriešení vzájomných nezhôd. Informovala o tom agentúra AFP.

Biden má podľa Putina skúsenosti v domácej a zahraničnej politike. "Očakávame, že všetky problémy, ktoré sa vyskytli - alebo aspoň niektoré z nich - sa za novej americkej vlády podarí vyriešiť," povedal Putin, ktorého vyjadrenie sprostredkovala agentúra TASS. Putin na výročnej tlačovej konferencii ďalej uviedol, že vzťahy medzi USA a Ruskom sa stali "rukojemníkom" domácej politiky Spojených štátov, napísala agentúra TASS.

Súčasný prezident USA Donald Trump má podľa Putina v Spojených štátoch rozsiahlu podporu a podľa informácii dostupných Moskve sa nechystá opustiť politický život. Rusko bude podľa Putina takisto pokračovať v poskytovaní podpory regiónu Donbas na východe Ukrajiny.

"My, Rusko, budeme podporovať Donbas takou istou formou, ako doteraz," povedal Putin a dodal, že Rusko podporu dokonca ešte posilní. Ide podľa neho o podporu v súvislosti s výrobou, riešením sociálnych problémov, záležitosťami v oblasti infraštruktúry a ďalších oblastí.

Viac o téme: SpoluprácaRuskoVladimir PutinDonbasJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu