Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vedci krútia hlavami: 101-ročná žena prežila trikrát nákazu koronavírusom

Babička prekonala tri nákazy koronavírusom.
Babička prekonala tri nákazy koronavírusom. (Zdroj: Twitter/ Regione Lombardia)

MILÁNO - Ako zázrak: 101-ročná Talianka Maria Orsingherová bola trikrát infikovaná koronavírusom - a prežila všetky tri infekcie!

Je to neuveriteľné! 101-ročná Maria Orsingherová opäť porazila koronavírus - po tretíkrát! Rozvážna staršia obyvateľka sa nikdy nevzdáva, bojuje ďalej - a dodnes ju vírus neprekonal.

Ako píše Milano Corriere, Maria Orsingherová sa narodila v roku 1919 v Ardenne neďaleko hraníc so Švajčiarskom. Nikdy nemala vážne choroby. V roku 2014 sa presťahovala do domova dôchodcov – zdravá a čulá. Potom však prišiel osudový okamih: na jar mala pozitívny test na koronavírus.

„Test nenechal nikoho na pochybách, mala Covid. Ale mama bola v poriadku,“ povedala jej dcéra Ines. Odvtedy sa starala o matku spolu so svojimi sestrami Carlou, Delfinou a Ritou.

Prvá infekcia skončila, druhá sa blížila

Maria Orsingherová bola liečená a prekonala koronavírusovú infekciu. Dcéry si mysleli, že najhoršie skončilo. Ale v septembri koronavírus opäť zasiahol: Orsingherová mala horúčku - druhá korónová infekcia! Tentoraz ju museli prijať do nemocnice, kde potom strávila 18 dní.

Lekári každý deň volali príbuzným a vyjadrili svoj údiv nad superseniorkou: malá a krehká na pohľad, ale so železným charakterom. Nemala ani problémy s dýchaním. 101-ročná žena sa porazila aj druhú infekciu!

Veda nedokáže vysvetliť silu tejto ženy

Dom ošetrovateľských služieb sa ozval koncom októbra znova. Dcéra Ines bola šokovaná: „Povedali nám, že moja matka mala pri vyšetrení všetkých pacientov opäť pozitívny test - tentoraz úplne bez príznakov, v dobrom stave a ako vždy nezlomná. Nikto tomu nechcel veriť.“ Ani veda nedokáže vysvetliť silu tejto nezdolnej ženy. 

Šťastný koniec: Maria Orsingherová porazila koronavírus po tretíkrát. Prvá vec, ktorú chce po prepustení z nemocnice: šafránové rizoto a dobrú porciu kukuričnej kaše - polenty. Ines hovorí: „Nikdy ti nechýbala chuť do jedla.“ Príbuzní teraz dúfajú, že budú môcť Máriu opäť objať, pretože im nebolo umožnené vidieť ju dva mesiace.

Viac o téme: BabičkaInfekciaTalianskoKoronavírusMaria Orsingherová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu