Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Katastrofálny nedostatok miesta v nemocnici: Pacienti v Neapole dostávajú kyslík priamo do auta

Pacienti s Covidom-19 dostávajú kyslík priamo do auta. Zobraziť galériu (2)
Pacienti s Covidom-19 dostávajú kyslík priamo do auta. (Zdroj: Profimedia)

NEAPOL - Niektoré nemocnice v Taliansku sú opäť preťažené. Ale napriek plnej kapacite lôžok sa nemocnica v Neapole zúfalo snaží všetkých zachrániť. Pacienti s Covidom sú v automobiloch pred nemocnicou - cez okno - liečení kyslíkom.

Pred nemocnicou Ospedale Domenico Cotugno v Neapole (I) stoja autá a sanitky. Vo vozidlách sedia ľudia chorí na Covid-19. Pri tomto ochorení niekedy ťažko dýchate a trpíte akútnou dýchavičnosťou. Ale nemocnica už nemá viac postelí - a prijíma zúfalé, ale možno záchranné opatrenie. Pacienti s koronavírusom dostávajú v svojich automobiloch kyslík.

Toto sú obrázky, ktoré nám pripomínajú preťaženie talianskych nemocníc na jar. V Neapole sa teraz robia predbežné vyšetrenia v sanitkách, ktoré stoja medzi čakajúcimi autami. Len čo je zrejmé, ako možno pacientovi najlepšie pomôcť, podniknú sa najlepšie možné kroky.

Pacienti s Covidom-19 dostávajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Personál je na konci so silami

Fľaše s kyslíkom sa nosia von. Ošetrovatelia v ochranných oblekoch spájajú ľudí s dýchavičnosťou v ich vlastných automobiloch s kyslíkovými prístrojmi. Cez pootvorené okno. Podľa talianskych médií ľudia čakajú v rade hodiny a dokonca aj cez noc. Nemocničné lôžka však nie sú k dispozícii.

Rozšírili sa lôžkové kapacity nemocnice, ale to nestačí. Maurizio Di Mauro, riaditeľ nemocnice, sa odvoláva podľa portálu rainews.it: „Robíme nemožné tým, že pomáhame chorým v autách a v rade sanitiek. Personál sa snaží s nadľudskými silami, ale už sme na svojom limite.“

Prosí ľudí, aby dodržiavali korónavírusové opatrenia. Zavádzanie kyslíka „Drive-In“ nemôže byť riešením. Riaditeľ požaduje: „Najskôr zavolajte praktickým lekárom, kým prídete. Pomôžte nám."

Viac o téme: AutoKyslíkPacientiNeapolKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu