Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Poľsko zaznamenalo 25-tisíc nových prípadov a vyše 300 úmrtí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Poľsku od pondelka zvýšil o 25.484. Za posledných 24 hodín v krajine zároveň pribudlo 330 súvisiacich úmrtí. Informovala o tom v utorok televízia TVN24.

Doterajší najvyšší denný nárast zaznamenalo Poľsko v sobotu s 27.875 novými prípadmi. V piatok v krajine hlásili rekordných 445 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Od začiatku pandémie evidujú v tejto krajine s 38 miliónmi obyvateľov vyše 593.592 potvrdených prípadov nákazy a 8375 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia COVID-19 sa v Poľsku dosiaľ vyliečilo 230.661 ľudí. Hospitalizovaných s potvrdenou nákazou je momentálne 21.640 pacientov, 407.486 ľudí je v karanténe a 37.655 osôb pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V sobotu vstúpili v Poľsku do platnosti ďalšie reštrikcie verejného života, ktoré budú trvať najmenej do 29. novembra. Uzavreté sú všetky obchody v nákupných centrách s výnimkou potravín, drogérií či lekární, pričom menšie obchody musia obmedziť počet zákazníkov na jednu osobu na desať štvorcových metrov. Dočasne sú uzavreté tiež kiná, divadlá a ďalšie kultúrne inštitúcie. Všetky školy prešli na dištančnú výučbu. Hotely môžu ubytovávať len obchodných cestujúcich.

KORONAVÍRUS Poľsko zaznamenalo 25-tisíc
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Hovorca poľskej vlády Piotr Müller v utorok oznámil, že poľská vláda sa nebráni myšlienke zavedenia tvrdého lockdownu, podobne ako počas jari, keď boli zatvorené jasle aj škôlky. "Dúfam, že tento variant nebude potrebný," uviedol.

Podľa neho závisí zavedenie plošného lockdownu od toho, ako sa v priebehu utorka a stredy vyvinie epidemiolocká situácia. Dodal tiež, že existuje niekoľko scenárov zavedenia nových opatrení v závislosti od "údajov o mobilite občanov a úrovne efektivity poskytovania zdravotnej starostlivosti". Nariadenie zákazu vychádzania je však podľa Müllera poslednou alternatívou zo série možných opatrení, píše agentúra PAP.

Viac o téme: PoľskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu