Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Do nedele večera pribudlo v Česku 2145 pozitívnych prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo v nedeľu do 18.00 h 2145 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najnižší denný nárast za uplynulý týždeň. Vyplýva to z najnovších údajov českého ministerstva zdravotníctva, o ktorých informovala spravodajská televízia ČT24.

Znížený prírastok však môže súvisieť so skutočnosťou, že zdravotníci cez víkend neotestujú toľko ľudí ako cez pracovné dni, pripomína ČT24. Za rovnaké časové obdobie pribudlo v ČR tiež 112 úmrtí, čím sa celkový počet obetí pandémie koronavírusu zvýšil na 4793.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Česko v súčasnosti podľa údajov ministerstva zdravotníctva ČR eviduje 170.712 aktívnych prípadov nákazy koronavírusom. Hospitalizovaných je 7779 pacientov. V ČR platí do 20. novembra núdzový stav, ktorého predĺženie Poslanecká snemovňa českého parlamentu schválila v piatok 30. októbra.

Rezort diplomacie by však budúci týždeň mal upraviť pravidlo vycestovanie do zahraničia - dlhšie návštevy v zahraničí povolí tým rodinám, ktoré majú členov s rozdielnymi občianstvami. Vyhlásil to v nedeľu minister zahraničných vecí Tomáš Petříček v relácii Otázky Václava Moravce.

Viac o téme: ObeteČeskoPandémiaŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu