Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS V Maďarsku neustále stúpa počet hospitalizovaných: Kapacity JIS sú využité na 60 percent

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Balogh Zoltán/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku neustále stúpa počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19. V pondelok bolo v nemocničnom ošetrení 6061 pacientov, pričom počet ľudí napojených na umelú pľúcnu ventiláciu stúpol už na 415, čo mimoriadne zaťažuje systém poskytovania zdravotnej starostlivosti. Vyhlásila to šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová, podľa ktorej kapacity jednotiek intenzívnej starostlivosti sú využité na 60 percent, avšak chýba im ďalší odborný personál.

Podľa spravodajského servera Origo.hu Müllerová dodala, že je nutné sa pripraviť na reprofilizáciu nemocníc tak, aby každý dostal patričnú starostlivosť. Minister rezortu ľudských zdrojov Miklós Kásler nariadil všetkým nemocniciam, že sa musia zapojiť do starostlivosti o pacientov s ochorením COVID-19. Z toho podľa šéfky ÁNTSZ vyplýva, že operačné zákroky, ktoré je možné odložiť na neskôr, v nadchádzajúcom období nevykonajú. V súčasnosti pacientov s ochorením COVID-19 prijímajú v 77 nemocniciach Maďarska.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Denný prírastok nákazy novým druhom koronavírusu v Maďarsku prekročil v pondelok hranicu 5000 a dosiahol 5162 potvrdených prípadov. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo za posledný deň 55 zväčša starších, chronicky chorých pacientov. Celkový počet obetí na životoch od vypuknutia pandémie v Maďarsku stúpol na 2493 a počet nakazených na 114.778.

Viac o téme: ObetePandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu