Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

AKTUÁLNE Rodinná tragédia v malebnej českej obci! O život prišli po streľbe traja ľudia, prežilo dojča

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

LÍSKÝ - V českej obci Líský (okres Kladno) sa v sobotu odohral násilný trestný čin. Do terénu smerovala zásahová jednotka. Podľa vyjadrenia českej polície na mikroblogovacej sieti Twitter by na mieste mali byť traja mŕtvi. V dome, kde došlo k tragédii, našli dojča. Skončilo v rukách lekárov.

Aktuálne nie sú známe detaily toho, čo sa udialo. "Preverujeme, k čomu na mieste došlo a zisťujeme všetky okolnosti," uviedla polícia. Už podľa prvých neoficiálnych informácií bolo na mieste počuť streľbu. 

AKTUÁLNE Rodinná tragédia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto: Twitter/Policie ČR)

Web iDnes.cz spočiatku uvádzal, že o život mali prísť štyri osoby, z toho dve deti. "Stala sa tam asi nejaká rodinná tragédia," povedal pre portál starosta obce Štěpán Hon, ktorý sa tiež vyjadril, že ľudia počuli streľbu. 

Polícia pre ČTK napokon potvrdila, že streľba v rodinnom dome v spomínanej obci si vyžiadala obete. Upresnila, že išlo o dve ženy a jedného muža. Páchateľom je pravdepodobne muž, otec rodiny, ktorého polícia našla v dome. Zomrela aj jeho partnerka a jej matka. Dobu ich smrti zisťuje vyšetrovateľ. Prvotné informácie potvrdzujú slová starostu o rodinnej tragédii.

AKTUÁLNE Rodinná tragédia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto: Twitter/Policie ČR)

Hovorkyňa väzenskej služby Petra Kučerová uviedla, že muž, ktorý bol nájdený mŕtvy a je pravdepodobným páchateľom, bol s najväčšou pravdepodobnosťou členom väzenskej služby. Čaká sa na potvrdenie jeho totožnosti. Vyšetrovanie je však na začiatku. Polícia ale ubezpečila, že miesto činu má pod kontrolou a nikomu aktuálne nehrozí nebezpečenstvo.

V dome žila štvorčlenná rodina, povedal novinárom starosta Štěpán Hon. Podľa hovorkyne stredočeských záchranárov Petry Effenbergerové nie je dieťa v ohrození života. "Previezli sme ho na ďalšie vyšetrenia do nemocnice," povedala.

Viac o téme: StreľbaPolícia Česká republikaLíský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu