Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Rakúsko hlási rekordných viac ako 8-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - V Rakúsku potvrdili za posledných 24 hodín ďalších 8241 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac za jeden deň od začiatku pandémie. V rovnakom čase sa z ochorenia Covid-19 vyliečilo 4566 ľudí a ďalších 37 pacientov zomrelo, informovali v sobotu denník Kurier a televízia ORF.

Sobotňajšie oficiálne údaje ukazujú výrazne vyšší počet novoinfikovaných ako v piatok dopoludnia, keď ich bolo 6464. Celkovo Rakúsko od začiatku pandémie eviduje 147.220 pozitívne testovaných a 1377 súvisiacich úmrtí. Aktuálne je v rakúskych nemocniciach 3006 pacientov s diagnózou Covid-19, z nich 432 na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), vyplýva tiež z údajov ministerstiev zdravotníctva a vnútra. Počet aktívnych prípadov predstavuje 57.570, uviedla agentúra APA.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najviac nových prípadov za uplynulý deň hlásili zo spolkových krajín Horné Rakúsko (2279), Viedeň (1107), Dolné Rakúsko (1099) a Štajersko (1021). Rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober v sobotu vo vysielaní verejnoprávneho rozhlasu naznačil možnosť ďalšieho sprísnenia opatrení proti šíreniu koronavírusu. Tie podľa neho vláda zváži, ak bude na oddeleniach JIS obsadených viac ako 850 lôžok, teda asi dvojnásobok aktuálneho počtu. Či tzv. lockdown zavedený v krajine bude fungovať, závisí podľa ministra od toho, nakoľko budú ľudia opatrenia dodržiavať. Anschober dodal, že veľmi dúfa, že súčasné opatrenia budú postačovať.

Viac o téme: ViedeňRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu