Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Policajt na zastávke vyfackal muža bez rúška: Sám ho pritom nemal! Incident vzbudil ostrú kritiku

Policajt sfackoval muža bez rúška
Policajt sfackoval muža bez rúška (Zdroj: FB/Kosmonaut Fredy)

PRAHA – Na sociálnej sieti koluje video, ktoré zachytáva sobotňajší zákrok českých mužov zákona. Jeden z nich na autobusovej zastávke v Prahe vyfackal muža bez rúška. Zábery pobúrili verejnosť. Za konanie policajta sa ospravedlnil aj minister vnútra Jan Hamáček.

K incidentu došlo v sobotu dopoludnia na autobusovej zastávke K Žižkovu. Na miesto dorazila polícia po oznámení, že sa tam má pohybovať agresívny muž, informoval server Novinky.cz. Agresor mal rozbiť sklo prechádzajúceho vozidla.

Policajt usadil podozrivého muža na lavičku, následne mu strelil facku. Ani jeden z nich nemal nasadené rúško. Konanie ochrancu zákona natočil z blízkeho auta svedok. Zostrihané video zavesil na facebook. Zástupcovia zákona na mieste zistili, že 54-ročný muž je opitý – v dychu mu namerali viac ako dve promile.

Upozornenie: Video obsahuje násilie!

Policajt je do vyšetrenia incidentu v službe. „Na prípade stále pracuje odbor kontroly krajského riaditeľstva, dokým nedôjde k nejakému záveru, tak sa nič nezmení. Policajt je stále v službe,“ povedala Novinkám policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová. Hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Ivana Nguyenová serveru potvrdila, že prípadom sa inšpektori zatiaľ nezaoberajú. Po vyhodnotení by im ho musel odovzdať odbor vnútornej kontroly polície.

Za konanie policajta sa ospravedlnil minister vnútra Jan Hamáček, rovnako i riaditeľ pražskej polície Tomáš Lerch. „Osobne som zo záberov fyzického ataku zo strany policajta veľmi znepokojený. S prípadom som oboznámený. Napriek tomu, že viem, čo uvedenému predchádzalo, považujem konanie policajta, ktorý vykonával zákrok navyše bez rúška, za neprijateľné. V tejto súvislosti som už inicioval dôkladné preverenie celého prípadu a zasahujúci policajt sa bude zo svojho postupu zodpovedať. Verejnosti sa za zlyhanie policajta ospravedlňujem,“ uviedol Lerch.

Viac o téme: ČeskoPolicajtNásilieZákrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu