Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Pápež vyzval ľudí, aby dodržiavali odporúčania zdravotníckych úradov

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN - Pápež František v stredu vyzval ľudí, aby dodržiavali odporúčania vlády a úradov verejného zdravotníctva, ktoré majú zabrániť prenosu koronavírusu. Vyjadril sa tak na pravidelnej týždennej generálnej audiencii v súkromní práve v čase, keď prípady infekcie v Európe prudko pribúdajú. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Vatikán minulý týždeň oznámil, že František pozastavuje audiencie pre verejnosť a všetky nasledujúce liturgie bude celebrovať bez tradičných davov veriacich. Rozhodnutie padlo po tom, čo niektorí ľudia, prítomní na audiencii 21. októbra, boli pozitívne testovaní.

Pápež prijal v stredu na audiencii vo svojej súkromnej knižnici približne desať kňazov, ktorí sú mu k dispozícii a prekladajú súhrny z jeho lekcií katechizmu. Naživo streamovaná audiencia je tou istou formou, akú František využíval aj počas takmer trojmesačného lockdownu vo Vatikánu na jar a v lete tohto roka. František v úvode povedal, že "nanešťastie" je zasa potrebné vrátiť sa k audienciám v knižnici, čo pomôže zastaviť nákazu.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu