Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS V Česku do večera pribudlo 4044 infikovaných: Plošne otestujú domovy pre seniorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

PRAHA - V Českej republike v pondelok do 18.00 h pribudlo 4044 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva ČR na svojej oficiálnej webovej stránke.

Počet infikovaných tak v ČR od začiatku pandémie dosiahol 345.699. V spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 3603 ľudí. V pondelok ochoreniu zatiaľ podľahlo 74 infikovaných. Z ochorenia COVID-19 sa dosiaľ vyliečilo 158.073 pacientov. V súčasnosti je aktívnych 184.023 prípadov a 7486 pacientov je podľa ministerstva zdravotníctva hospitalizovaných v nemocnici, stav 1163 z nich je vážny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minister zdravotníctva Jan Blatný v pondelok po zasadaní vlády oznámil, že kabinet schválil testovanie na prítomnosť nového koronavírusu v domovoch pre seniorov a ďalších lôžkových zariadeniach sociálnych služieb aj pre zamestnancov, ktoré začne v stredu. Bude sa vykonávať prostredníctvom antigénových testov. Obnovia sa aj profesionálne športové súťaže. Týmto športovcom vláda taktiež umožní trénovať v interiéroch, píše spravodajský portál iDNES.cz.

Poslanecká snemovňa českého parlamentu v piatok schválila predĺženie núdzového stavu o ďalšie tri týždne - do piatka 20. novembra. Núdzový stav bol v ČR pôvodne vyhlásený od 5. októbra do 3. novembra. Česká vláda ho chcela predĺžiť o 30 dní.

Viac o téme: OpatreniaTestovanieČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu