Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Poľský kamionista jazdil na diaľnici v protismere: Policajtom odmietol fúkať

Poliak šiel po českej diaľnici šesť kilometrov v protismere
Poliak šiel po českej diaľnici šesť kilometrov v protismere (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

BEROUN - Kamionista na diaľnici D5 vošiel do protismeru pri čerpacej stanici v českom Beroune. Poliaka s nemeckým návesom zastavili policajti až o šesť kilometrov ďalej. Vodič odmietol fúkať a podrobiť sa testu na drogy.

Poľský vodič kamióna podľa všetkého prešiel v protismere najprv uličku pri čerpacej stanici a potom zamieril na diaľničný zjazd, na ktorom na chvíľu zastavil. „Od zjazdu pokračoval, v jazdnom páse vedúcom do Prahy, v jazde smerom na Plzeň,“ uviedol webový server Týdeník Policie.  

Predbiehací manéver kamionistu vám zastaví tep! VIDEO Všetko zachytila palubná kamera

Obsluha čerpacej stanice, rovnako ako niekoľko ďalších vodičov, okamžite skontaktovala políciu prostredníctvom tiesňovej linky 158.

Policajtom sa šoféra kamióna podarilo zastaviť na približne 24. kilometri diaľnice D5 v smere na českú metropolu. Ochrancovia zákona chceli vodiča podrobiť orientačnému testu na drogy a dychovej skúške na alkohol. Poliak ale nesúhlasil, a policajti ho na mieste zadržali. „Prípadom sa teraz zaoberajú pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. O označenie odstaveného kamióna sa postarali cestári z Riaditeľstva ciest a diaľnic (ŘSD) ČR z mesta Rudná svetelnou šípkou,“ informoval server.

Viac o téme: DiaľnicaVodičKamiónJazdaProtismer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu