Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V súvislosti so zrútením mosta v Janove polícia vydala šesť zatykačov

(Zdroj: SITA/AP/Luca Zennaro/ANSA)

JANOV - Talianska finančná polícia vydala v stredu zatykač na šiestich súčasných aj bývalých manažérov súkromnej firmy zodpovednej za prevádzku diaľnice v meste Janov, na ktorej sa v roku 2018 zrútil most. Tragédia si vyžiadala 43 obetí, pripomína agentúra AP.

Trom bývalým pracovníkom nariadila polícia domáce väzenie, zatiaľ čo trom súčasným manažérom hrozí obmedzenie výkonu ich funkcií. Vyšetrovatelia oznámili, že šestica ľudí je podozrivá z nedodržania bezpečnosti cestnej dopravy a podvodu. Finančná polícia má podľa vlastných slov prístup k dokumentom, ktoré dokazujú, že obvinení vedeli o nedostatočnej bezpečnosti diaľnice, no nepodnikli žiadne kroky na jej opravu.

Prokuratúra v súčasnosti v súvislosti s prípadom zrútenia mosta vyšetruje celkovo 70 ľudí vrátane zamestnancov spoločnosti, ktorá spravuje veľkú časť diaľničnej siete v Taliansku, informuje agentúra DPA. Začiatkom augusta v Janove slávnostne otvorili nový diaľničný most ako náhradu za predošlý Morandiho most za prítomnosti najvyšších predstaviteľov krajiny vrátane prezidenta Sergia Mattarellu a premiéra Giuseppeho Conteho.

Viac o téme: MostDiaľnicaZrútenieJanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu