Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Východočínske prístavné mesto Čching-tao plánujú otestovať viac ako deväť miliónov ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Východočínske prístavné mesto Čching-tao plánuje v priebehu piatich dní otestovať na nový druh koronavírusu všetkých svojich 9,4 milióna obyvateľov. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Pôjde tak o prvé masové testovanie za posledné mesiace. V meste Čching-tao potvrdili v nedeľu šesť prípadov ochorenia COVID-19. Podľa tamojších úradov sa títo pacienti nakazili v nemocnici. Odkedy sa v meste objavili prvé prípady infikovaných novým koronavírusom, otestovali tam už viac ako 140.000 zamestnancov zdravotníckych zariadení i novoprijatých pacientov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V období, keď počet infikovaných začal v Číne opäť narastať, sa tam medzi 1. a 7. októbrom konali oslavy spojené s tradičným tzv. Zlatým týždňom, ktorý je jedným z najrušnejších dovolenkových období. Naprieč krajinou tak cestovali stovky miliónov ľudí.

Druhej vlne pandémie sa však vďaka rýchlemu testovaniu a lockdownom podarilo zabrániť, pripomína AFP. Nový koronavírus sa prvýkrát objavil v čínskom meste Wu-chan v decembri 2019. Odvtedy sa ním v Číne podľa údajov z americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa nakazilo 90.812 ľudí a 4739 mu podľahlo.

Viac o téme: KoronavírusPrístavné mestoČching-tao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu