Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Eurokomisárka Gabrielová oznámila, že mala pozitívny test na COVID-19

Marija Gabrielová
Marija Gabrielová (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

BRUSEL - Eurokomisárka Marija Gabrielová v sobotu oznámila, že mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Informovala o tom agentúra AFP.

Eurokomisárka pre inovácie, výskum, kultúru, vzdelávanie a mládež Gabrielová už v pondelok (5. októbra) oznámila, že nastúpi do domácej izolácie po tom, ako mal jeden z jej spolupracovníkov pozitívny test. Gabrielová podľa svojich vyjadrení na Twitteri prvý test absolvovala už v pondelok. Výsledok však bol negatívny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Môj druhý test je pozitívny," napísala v sobotu na Twitteri a dodala, že aj naďalej zostáva v domácej izolácii na základe prijatých opatrení. Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová bola od pondelka istý čas takisto v domácej izolácii po tom, ako prišla do kontaktu s nakazenou osobou. Dva testy, ktoré absolvovala, však boli negatívne.

Summit Európskej únie v Bruseli minulý mesiac presunuli po tom, ako sa novým druhom koronavírusu sa nakazil ochrankár predsedu Európskej rady Charlesa Michela, pripomína AFP. Michelov test bol negatívny, no musel nastúpiť do povinnej karantény, ako to vyžadujú zákony platné v Belgicku.

Viac o téme: Test EurokomisárkaKoronavírusMarija Gabrielová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu