Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Michal z odťahovky videl tragédiu na D1 naživo: Ohnivé peklo nedalo Jane (†32) so synčekom (†1) šancu na prežitie

Kamióny a osobné auto začali po nehode na D1 pri Brne horieť Zobraziť galériu (3)
Kamióny a osobné auto začali po nehode na D1 pri Brne horieť (Zdroj: Týdeník Policie)

BRNO – Michal za šestnásť rokov v odťahovej službe absolvoval desiatky výjazdov na diaľnice D1 a D2 v okolí Brna. Ako profesionál by mal byť nad vecou. Keď si však spomenie na hromadnú nehodu z 23. septembra, ktorá vzala štyri životy, mráz mu behá po chrbte.

Keď Michal P. (46) spolu so svojimi kolegami na diaľnici D1 v Ostrovačiciach riešili zrážku troch áut, vodičov upozorňovali výstražné svetlá, aby znížili rýchlosť a zvýšili opatrnosť.  

Kamionista Milan však vpálil zozadu do auta, čo podľa polície spustilo reťazovú reakciu, do ktorej sa zapojilo šesť áut. „Český kamión v plnej rýchlosti narazil zozadu do návesu Rumuna, ktorý viezol plasty. Vybuchlo to, ohnivá guľa,“ spomína na nehodu pre Blesk.cz Michal z odťahovky.

Súvisiaci článok: VIDEO Na D1 kamionista Milan zošrotoval auto s rodinou, nik neprežil: Ľudí rozzúril krok mužovho

Kamionista zomrel. Neprežila ani trojčlenná posádka mercedesu - vodička Jana (†32) so synom (†1) a podľa všetkého ženina matka, ktorá zomrela po prevoze do nemocnice. Ich auto stálo pri zvodidlách vpravo od kamiónov a zachvátil ho požiar. „Plamene pohltili aj auto. Spolujazdkyňa sa zázrakom dostala von, maminka s dieťaťom nie. Šlo to strašne rýchlo, pri takom požiari nebola šanca na prežitie,“ konštatoval s hrôzou Michal. „Nikomu by som neprial pohľad do auta, v ktorom zhoreli ľudia. Je to depresívne, skľučujúce. Napriek tomu musíte ďalej robiť svoju prácu, uvoľniť diaľnicu, aby kolaps čo najskôr skončil,“ dodal.

Kamióny a osobné auto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Týdeník Policie)

O bezmocnosti hovorí aj svedok tragédie. „Bol som v tej kolóne pred horiacim kamiónom. Najhorší zážitok v živote. Matka toho dieťaťa prosila, aby som to dieťa vytiahol z auta. Nič som nemohol spraviť, celé auto bolo v plameňoch. Nikdy na to nezabudnem,“ povedal svedok pre CNN Prima News.

Súvisiaci článok: Umierajúca Jana prosila o záchranu syna (†1): Svedok hromadnej nehody na D1 opísal najhorší zážitok v živote

Odstraňovanie hromadnej havárie zabralo 12 hodín. „Všetko to bolo spečené s asfaltom na ceste, muselo sa to škrabať meter po metri. Jednoducho totálne mastná diaľnica,“ zhrnul profesionál Michal.

Kamióny a osobné auto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Týdeník Policie)

Havária sa stala 23. septembra pred 11:00 na približne 188. kilometri diaľnice D1 pri Brne. Zrazili sa dva kamióny a štyri osobné autá. Traja ľudia zomreli pred príjazdom záchranárov, jedna osoba v nemocnici. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia. Celý deň sa tvorili kolóny. Premávka na diaľnici v smere na Brno bola obnovená okolo 23:15.

Viac o téme: ČeskoNehodaD1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu