Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Kanadská provincia Québec pristupuje k hybridnému systému výučby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MONTRÉAL - Kanadská provincia Québec, ktorá čelí nárastu počtu prípadov ľudí nakazených koronavírusom SARS-CoV-2, v pondelok nariadila nosenie rúšok v školských triedach a zatvorenie telocviční. Opatrenia sa týkajú najviac zasiahnutých - červených - zón provincie.

Osemmiliónový Québec je spomedzi kanadských regiónov najviac zasiahnutý novým koronavírusom. Nové opatrenia v oblasti verejného zdravia prichádzajú v čase, keď tam evidujú 1191 nových prípadov nákazy, pričom posledné štyri dni po sebe bola prekročená hranica 1000 nových prípadov denne. Nové opatrenia nadobudnú účinnosť vo štvrtok a platiť budú tri týždne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako informovala agentúra AFP, študenti stredných škôl budú musieť mať po príchode do školy horné dýchacie cesty prekryté rúškom, a to aj v učebniach. Okrem toho časť študentov bude chodiť do školy každý druhý deň, pričom prezenčná výučba sa bude striedať s online vzdelávaním. Tento hybridný systém "bude mať výrazný vplyv (na epidemickú situáciu), pretože umožní znížiť zhruba o 20 percent počet študentov stredných škôl, ktorí sú v autobusoch, v školských areáloch, v bufetoch" a na chodbách, vysvetlil minister školstva provincie Québec Jean-Francois Roberge na tlačovej konferencii.

Zavreté budú aj vnútorné športoviská - telocvične a posilňovne. Tímové športy, zápasy a súťaže sú zakázané. Vláda provincie Québec minulý týždeň s cieľom obmedziť šírenie choroby COVID-19 znovu zaviedla obmedzenia v Montréale a v meste Québec. Došlo vtedy aj k zatvoreniu barov a reštaurácií. Zakázané sú aj súkromné návštevy v rodinách a polícia je oprávnená kontrolovať ľudí, ktorí vstupujú do domov a bytov. Kanada eviduje celkovo 168.015 prípadov nákazy koronavírusom nového typu a 9492 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: VýučbaPandémiaKanadaKoronavírusQuébec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu