Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zábava v parku sa skončila hororom. Plť pritlačila a zabila štyroch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

QUEENSLAND - Mal to byť veľmi výnimočný deň, skončil sa ale absolútnou katastrofou. Štyria ľudia zahynuli na vodnej šmykľavke v zábavnom parku Dreamland in Queensland v Austrálii pri hroznej nehode. Ako k tej hrôze došlo?

Pre Kate Goodchildovú, Luke Dorsetta, Roozbeh Araghi a Cindy Lowovovú by to mal byť nezabudnuteľný deň v najväčšom austrálskom zábavnom parku. Ale ich pobyt v Dreamland sa zmenil na smrteľnú nočnú moru. Štyria návštevníci zábavného parku neprežili tragickú nehodu. Teraz bol zábavný park penalizovaný. Trochu útechy pre pozostalých.

Dráma na kĺzačke

Smrteľná tragédia sa stala pred štyrmi rokmi: Kate Goodchildová, Luke Dorsett, Roozbeh Araghi a Cindy Lowovová boli zabití pri jazde Thunder River Rapids Ride v zábavnom parku Dreamworld v Queenslande v októbri 2016. Štyria dospelí zomreli takmer okamžite, keď sa ich čln zrazil s druhým, prevrátil sa a v plytkej vode cestujúcich rozdrvil.

Prokurátor Aaron Guilfoyle podľa Daily Star súdu povedal, že raft bol zdvihnutý vertikálne pred pádom do vodorovnej polohy. Pohyb dopravného pásu potom zatiahol raft do mechanizmu. Na palube člna boli aj dve deti vo veku 10 a 12 rokov, ktoré však hrôzu prežili.

Miliónová pokuta pre prevádzkovateľa

Vyšetrovanie odhalilo, že za tragickú nehodu bolo zodpovedné chybné čerpadlo na konci cesty. Prokurátor Guilfoyle pred súdom uviedol, že okrem poruchy čerpadla existovali aj ďalšie faktory, pohon bol zamestnancami zle udržiavaný a postupy vypínania boli nedostatočné. Výsledok: zodpovední musia zaplatiť škodu vo výške takmer troch miliónov eur.

Viac o téme: NehodaObeteZábavný parkŠmykľavkaQueensland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu