Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poľský premiér odmieta, že LGBTI komunita v Poľsku čelí diskriminácii

Poľský premiér Mateusz Morawiecki
Poľský premiér Mateusz Morawiecki (Zdroj: SITA/AP/Stephanie Lecocq, Pool Photo )

VARŠAVA - Poľský premiér Mateusz Morawiecki odmietol v pondelok tvrdenia, podľa ktorých je poľská LGBTI komunita diskriminovaná. Naopak trvá na tom, že tolerancia bola "vždy zakorenená v DNA krajiny". Informovala o tom agentúra DPA.

Premiérove vyjadrenie prišlo deň po tom, ako 50 veľvyslancov a zástupcov medzinárodných organizácií v Poľsku zverejnilo v nedeľu otvorený list na podporu práv LGBTI komunity v tejto krajine. "S listom veľvyslancov úplne nesúhlasím v časti, kde hovoria, že v Poľsku sú ľudia, voči ktorým ostatní úplne stratili rešpekt a úctu," povedal Morawiecki. Podľa neho si úctu zaslúži každý jednotlivec.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Premiér tiež varoval diplomatov, aby neverili rečiam o "poľských zónach bez LGBTI ideológie", s tým, že tento výraz spopularizoval aktivista bojujúci za práva homosexuálov. Morawiecki preto informácie o týchto zónach označil za falošné.

V Poľsku sa niekoľko desiatok obcí, väčšinou na juhu a východe krajiny, vyhlásilo za zóny bez LGBTI ideológie. Tieto uznesenia nemajú priame právne následky pre príslušníkov sexuálnych menšín, vytvárajú však ovzdušie neznášanlivosti, pripomína DPA.

Viac o téme: PoľskoLGBTIMateusz Morawiecki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu