Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Rakúsko zaznamenalo viac ako 600 nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúsko zaznamenalo za posledných 24 hodín 684 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-Cov-2. V rovnakom čase sa z ochorenia COVID-19 uzdravilo ďalších 640 ľudí. Aktuálne tak v krajine registrujú 8413 pacientov, informoval v piatok denník Kurier.

Od štvrtkového do piatkového rána evidujú v Rakúsku tiež tri ďalšie úmrtia v dôsledku nákazy novým koronavírusom, ktorej v krajine podľahlo celkovo 786 ľudí. Najviac nových prípadov nákazy potvrdili vo Viedni, kde ich počet stúpol o 309 na celkovo 14.566. Aktívnych prípadov v rakúskej metropole je 4479, počet úmrtí súvisiacich s COVIDom-19 zostáva na čísle 243.

V Rakúsku sa od začiatku pandémie nakazilo novým koronavírusom 41.500 ľudí. V krajine vykonali 1.528.191 testov, z nich 20.409 za posledný deň. Vo štvrtok rakúske úrady hlásili 832 nových prípadov, v stredu 681, v utorok 645 a v pondelok 563 novoinfikovaných.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rakúska vláda vo štvrtok oznámila, že domáci aj zahraniční turisti nebudú môcť počas nadchádzajúcej lyžiarskej sezóny v Rakúsku chodiť na večierky po lyžovaní. Cieľom je zabrániť šíreniu koronavírusu, ktorý ohrozuje dôležité odvetvie cestovného ruchu.

Rakúske hlavné mesto Viedeň medzitým vydalo nariadenie o povinnej registrácii návštevníkov stravovacích a pohostinských zariadení. Cieľom opatrenia, ktoré bude v platnosti od budúceho pondelka zatiaľ do konca tohto roka, je uľahčiť vyhľadanie kontaktných osôb v prípade výskytu koronavírusovej infekcie v konkrétnom podniku.

Viac o téme: PandémiaRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu