Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nové čísla KORONAVÍRUSU v Česku: V piatok do večera pribudlo 1074 infikovaných

Koronavírus v Česku
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Česká republika v piatok do večera zaznamenala 1074 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je výrazne nižší počet ako za rovnaký časový úsek vo štvrtok. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

V ČR je v súčasnosti podľa údajov ministerstva zdravotníctva 21.082 nakazených a celkový počet pozitívnych prípadov od začiatku pandémie je 45.228. Počet úmrtí sa v piatok zvýšil o päť na celkových 494. Denný prírastok počtu nových prípadov nakazených koronavírusom nového typu v Česku vo štvrtok prvýkrát prekonal hranicu 3000, keď za jediný deň testy preukázali nákazu u 3130 ľudí.

Od piatku 09.00 h SELČ je ČR na slovenskom zozname rizikových krajín. Cestujúci z Česka na Slovensko sa musia elektronicky registrovať a nastúpiť do karantény, ak nebudú mať negatívny výsledok testu na chorobu COVID-19 alebo sa na nich nebude vzťahovať niektorá z viacerých výnimiek z týchto povinností.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ministerstvo zdravotníctva ČR v piatok aktualizovalo mapu regiónov v spojitosti s pandémiou. Najvyšší - červený - stupeň platí v Prahe. Desať okresov je v druhom najvyššom oranžovom stupni. V Prahe budú od piatka 18.00 h SELČ na obdobie jedného mesiaca zakázané návštevy v zdravotníckych zariadeniach a zariadeniach sociálnych služieb. Opatrenie sa nevzťahuje na deti, osoby s obmedzenou svojprávnosťou a pacientov v terminálnom štádiu nevyliečiteľnej choroby.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu