Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Británia hlási takmer 4-tisíc nových prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM: Obávajú sa druhej vlny

Koronavírus v Británii
Koronavírus v Británii (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Spojené kráľovstvo zaznamenalo v stredu prvýkrát od mája takmer 4000 nových prípadov nákazy koronavírusom a silnejú obavy, že krajina je na pokraji druhej vlny pandémie. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

Vládne údaje ukazujú, že nových denných prípadov je 3991, čo je výrazný nárast oproti utorkovému údaju 3105 nakazených. Hoci viac testovania znamená aj viac zachytených prípadov infekcie, je jasné, že koronavírus sa stále šíri. Najnovší denný prírastok je viac ako dvojnásobný oproti úrovni hlásenej pred niekoľkými týždňami.

Predstavitelia Británie nedávno zakázali v Anglicku spoločenské zhromaždenia viac než šiestich osôb, a to vo vnútri aj vonku. Hoci mnoho z nedávnych prípadov tvoria mladší ľudia, sú obavy, že sa zrejme nakazia aj tí zraniteľnejší.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda v stredu hlásila, že v priebehu posledného dňa zomrelo ďalších 20 ľudí, ktorým diagnostikovali ochorenie COVID-19. Celkovo má Spojené kráľovstvo už 41.684 úmrtí, teda najvyšší počet v Európe a piaty najvyšší na svete. Ostrovná krajina hlásila 20. augusta 41.483 mŕtvych.

Viac o téme: NákazaDruhá vlnaVeľká BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu