Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Situácia v meste Kenosha si vyžaduje ďalší zákrok: Trump vyšle federálne sily

Donald Trump Zobraziť galériu (3)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v stredu oznámil, že vyšle ďalšie federálne zložky do mesta Kenosha v štáte Wisconsin, kde vypukli masové protesty po tom, ako tam polícia cez víkend postrelila 29-ročného Afroameričana Jacoba Blakea. Informovala o tom agentúra AFP.

"Nebudeme tolerovať rabovanie, podpaľačstvo, násilie a nedodržiavanie zákona na amerických uliciach," napísal Trump na Twitteri v súvislosti s násilnými zrážkami medzi poriadkovými silami a demonštrantmi.

"Dnes pošlem do Kenoshe federálne zložky a Národnú gardu, aby obnovili zákon a poriadok!", dodal Trump po rozhovoroch s wisconsinským guvernérom Tonym Eversom. Guvernér ešte v utorok oznámil, že na 250 zvýši počet príslušníkov Národnej gardy, ktorú do mesta už predtým povolal.

Situácia v meste Kenosha
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/David Goldman)

V noci na stredu zahynuli počas tretieho dňa nepokojov v Kenoshi následkom streľby dve osoby a jedna ďalšia utrpela zranenia. Polícia v meste Antioch v štáte Illinois v stredu oznámila, že v tejto súvislosti zadržala za vraždu 17-ročného mladíka.

"Dnes ráno vydali predstavitelia okresu Kenosha zatykač na osobu zodpovednú za tento skutok, pričom ju obvinili z úmyselnej vraždy prvého stupňa," uviedla miestna polícia. Tá dodala, že mladý muž z Antiochu je v súčasnosti vo väzbe v okrese Lake, kde čaká na vypočúvanie s cieľom premiestniť ho z Illinois do Wisconsinu.

Situácia v meste Kenosha
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/David Goldman)

Protesty v Kenoshi vypukli v nedeľu po tom, ako dvaja policajti strieľali do chrbta neozbrojeného Afroameričana Jacoba Blakea, ktorý sa snažil dostať do svojho auta, v ktorom boli jeho tri deti. V súčasnosti je Blake vo vážnom stave v nemocnici.

Viac o téme: ProtestyNárodná gardaUSADonald TrumpWisconsin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu