Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Británia zavedie karanténu pre cestujúcich z Francúzska aj Holandska

Koronavírus vo Veľkej Británii.
Koronavírus vo Veľkej Británii. (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

LONDÝN - Británia sa rozhodla opätovne zaviesť dvojtýždňovú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Francúzska, Holandska aj Monaka. Dôvodom je skutočnosť, že v uvedených oblastiach momentálne narastá počet osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v noci na piatok agentúra AFP s odvolaním sa na britského ministra dopravy Granta Shappsa.

"Údaje nám ukazujú, že musíme odstrániť Francúzsko, Holandsko, Monako, Maltu a (karibské ostrovy) Turks a Caicos a Aruba zo zoznamu bezpečných krajín," uviedol Shapps na Twitteri. Po návrate do Spojeného kráľovstva budú musieť cestujúci zo zmienených krajín ísť na 14 dní do samoizolácie, dodal.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Opatrenie vstúpi do platnosti v sobotu ráno. Británia v júli znova zaviedla 14-dňovú karanténu pre ľudí prichádzajúcich zo Španielska a minulý týždeň aj pre cestujúcich z Andorry, Belgicka a Bahám. Británia je stále najpostihnutejším európskym štátom v počte prípadov nákazy koronavírusom aj úmrtí. Dosiaľ v nej zaznamenali vyše 315.500 prípadov infekcie a viac ako 41.000 úmrtí.

Viac o téme: KaranténaFrancúzskoHolandskoVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu