Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nemecko hlási trojmesačné maximum nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

BERLÍN - Počet nových prípadov koronavírusovej nákazy v Nemecku dosiahol už druhý deň po sebe najvyššiu úroveň od začiatku mája. Zdravotnícke úrady v priebehu uplynulého dňa hlásili 1445 novoinfikovaných, vyplýva zo štvrtkových údajov štátneho Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Vyšší počet v Nemecku zaznamenali naposledy 1. mája, keď denný nárast prípadov dosiahol 1639, informovala agentúra DPA. Už v stredu z Nemecka hlásili trojmesačné maximum 1226 nových prípadov. Krajina na vrchole šírenia nákazy zaznamenávala začiatkom apríla viac ako 6000 nových infikovaných za deň. Od konca mája boli tieto denné "prírastky" často nižšie než 500, od konca júla však znova stúpajú. Odborníci sú znepokojení, píše DPA.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počet nemeckých okresov, ktoré nenahlasujú nové prípady nákazy, v uplynulých týždňoch výrazne klesol. "Tento trend je znepokojujúci," uviedol RKI. "Je bezpodmienečne nutné zabrániť ďalšiemu stupňovaniu tejto situácie," dodal inštitút, ktorý je spolkovým orgánom pre kontrolu a prevenciu chorôb. Najviac postihnutými sú v súčasnosti spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko a severonemecké mesto Hamburg, kde došlo k výraznému nárastu prípadov.

Výrazne vzrástol aj počet infekcií prinesených do Nemecka zo zahraničia po otvorení hraníc, konštatuje situačná správa RKI. Ako najčastejšie pravdepodobné miesta takýchto prípadov nakazenia sa uvádzajú krajiny západného Balkánu, Turecko, Bulharsko, Rumunsko, Poľsko a Španielsko. V Nemecku sa od začiatku pandémie vírusom Sars-CoV-2 nakazilo najmenej 219.964 ľudí. Vo štvrtok tiež potvrdili ďalšie štyri súvisiace úmrtia, ktorých počet tak podľa RKI dosiahol 9211. Najmenej 199.500 ľudí sa dosiaľ v krajine uzdravilo.

Viac o téme: PrípadyNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu