Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Ľudia v Hamburgu a Magdeburgu protestovali: Nepáčia sa im pandemické opatrenia

Testovanie na koronavírus v Nemecku
Testovanie na koronavírus v Nemecku (Zdroj: SITA/Philipp von Ditfurth/dpa via AP)

HAMBURG - Približne 1000 ľudí sa v sobotu zhromaždilo v severonemeckom meste Hamburg, aby vyjadrili nespokojnosť s povinným nosením rúšok a ďalšími opatreniami v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra DPA.

Rečníci, ktorí počas demonštrácie vystúpili, zdôraznili, že organizátor protestov - iniciatíva Querdenken - je pripravená na dialóg. Obmedzenia zavedené vládou s cieľom zabrániť šíreniu koronavúrusu sú podľa rečníkov v rozpore s viacerými článkami nemeckého základného zákona (Grundgesetz). Mnohí účastníci demonštrácie nemali na tvárach rúška a nedodržiavali povinné rozstupy. Polícia organizátorov po hodine a pol požiadala, aby zhromaždenie ukončili.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V meste sa konala i protidemonštrácia, na ktorej sa zúčastnila skupina ľudí v čiernom oblečení. Niesli zástavu ultraľavicovej skupiny Antifa. Približne 250 ľudí sa zhromaždilo i v meste Magdeburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko na juhovýchode Nemecka. Protestovali proti opatreniam vlády v oblasti zdravotných obmedzení. Účastníci ďalšej demonštrácie v Magdeburgu poukazovali na rozdiely v spoločnosti.

Viac o téme: OpatreniaProtestNemeckoHamburgKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu