Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Počet obetí výbuchov v Bejrúte znova stúpol: Úrady už zadržali 16 pracovníkov prístavu

Počet obetí stúpol na 149 Zobraziť galériu (3)
Počet obetí stúpol na 149 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus, Pool)

BEJRÚT - Na 149 stúpol počet obetí mohutných výbuchov, ku ktorým došlo v utorok večer v prístave v libanonskej metropole Bejrút, desiatky ľudí sú stále nezvestné. Zranených je viac ako 5000. Informovala o tom v piatok agentúra TASS.

Utorkové výbuchy podľa doterajších informácií spôsobil náhodný požiar, ktorý zapálil zásoby asi 2750 ton dusičnanu amónneho. Libanonské úrady zadržali v súvislosti s výbuchmi vo štvrtok najmenej 16 pracovníkov bejrútskeho prístavu.

Mnohé štáty sveta a organizácie vyjadrili sústrasť pozostalým po obetiach a prisľúbili Libanonu zdravotnú i humanitárnu pomoc. Pomoc už do Libanonu vyslali Francúzsko, Katar, Irak, Kuvajt či Česko. Miesto výbuchu už navštívil francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý zároveň vyzval na medzinárodné vyšetrovanie.

Počet obetí výbuchov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus, Pool)

V súvislosti s výbuchom v prístave zadržali 16 ľudí

Libanonské úrady zadržali vo štvrtok najmenej 16 pracovníkov bejrútskeho prístavu, kde došlo v utorok k mohutnému výbuchu, pri ktorom zahynulo viac ako 140 ľudí a ďalších približne 5000 osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AFP.

Počet obetí výbuchov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus, Pool)

Vojenský prokurátor si vo štvrtok v súvislosti s explóziou predvolal najmenej 18 pracovníkov prístavu, pričom 16 z nich zostáva vo vyšetrovacej väzbe, napísala AFP. Utorkový výbuch podľa doterajších informácií spôsobil náhodný požiar, ktorý zapálil zásoby asi 2750 ton dusičnanu amónneho. Výbuch zabil podľa agentúry Reuters najmenej 149 ľudí, zranil viac ako 5000 osôb a spôsobil rozsiahle materiálne škody. Desiatky osôb sú stále nezvestné.

Viac o téme: úradyVýbuchObeteBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu