Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragické čísla: USA zaznamenali 52-tisíc nových prípadov KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ross D. Franklin)

WASHINGTON - Spojené štáty v stredu zaznamenali 52.000 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Denný nárast počtu prípadov po prvý raz od začiatku pandémie presiahol 50.000, pripomína AFP. Viaceré americké štáty zaviedli 14-dňovú karanténu pre návštevníkov v období pred oslavami Dňa nezávislosti 4. júla.

Guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom v stredu nariadil uzavretie vnútorných priestorov reštaurácií a ďalších zariadení v Los Angeles a ďalších 18 okresoch v štáte na dobu najmenej troch týždňov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Americký prezident Donald Trump podľa AFP opätovne vyjadril presvedčenie, že vírus "jednoducho zmizne". Prezident, ktorého doteraz počas pandémie nevideli na verejnosti s ochranným rúškom, však povedal, že nemá problém nasadiť si ho. V Spojených štátov v súvislosti s chorobou COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus, zomrelo viac ako 128.000 ľudí, uviedla stanica Deutsche Welle. Nakazených je v krajine viac ako 2,6 milióna.

Viac o téme: USAKoronavírusSARS-CoV-2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu