Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Do Chorvátska dorazil prvý vlak s turistami: Na palube boli Česi aj Slováci

Odchod prvého vlakového spoja spoločnosti RegioJet Praha - Bratislava - Ľubľana - Rijeka z Hlavnej stanice v Bratislave
Odchod prvého vlakového spoja spoločnosti RegioJet Praha - Bratislava - Ľubľana - Rijeka z Hlavnej stanice v Bratislave (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

ZÁHREB - Prvý vlak vezúci približne 550 turistov z Česka a zo Slovenska dorazil v stredu do Chorvátska, ktoré sa po zmiernení prísnych opatrení proti novému druhu koronavírusu snaží prilákať návštevníkov. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Vlak prišiel v stredu ráno do severochorvátskeho prístavného mesta Rijeka a odtiaľ turistov autobusmi rozviezli do ich destinácií popri pobreží Jadranského mora. Chorvátske pobrežie je hlavnou európskou turistickou destináciou, predovšetkým pre návštevníkov zo strednej a z východnej Európy, ktorí tam môžu jednoducho pricestovať autom či vlakom.Chorvátsko dúfa, že letnú sezónu zachráni čo najviac. Jeho ekonomika patrí medzi najslabšie v Európskej únii a závisí prevažne od turistického ruchu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Miestne chorvátske médiá uviedli, že na vlak spájajúci české hlavné mesto Praha s Rijekou sa predali tisíce cestovných lístkov. Linka bude fungovať počas letných mesiacov aj napriek obnovenému nárastu prípadov nákazy. Chorvátsko zaznamenalo celkovo 2777 infikovaných koronavírusom a 107 úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú tento vírus spôsobuje.

Viac o téme: LetoVlakTuristiChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu