Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO OSN čelí obrovskému škandálu: Sex v aute pod značkou organizácie, je to odpudivé!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: reprofoto - Twitter/Mattea Merta)

TEL AVIV - Ako "šokujúce a silne poburujúce" odsúdil šéf OSN zábery, ktoré údajne zachytávajú sexuálny akt v aute so znakom tejto svetovej organizácie na rušnej hlavnej ulici v Tel Avive, súbežne s prímorskou promenádou, uviedol server BBC News.

Dodal, že video, na ktorom je vidno ženu v červených šatách s mužom na zadnom sedadle bieleho terénneho vozidla OSN, je široko zdieľané na sociálnych sieťach. OSN uviedla, že interné vyšetrovanie incidentu rýchlo postupuje a blíži sa k zisteniu totožnosti osôb zo záznamu. Pravdepodobne ide o členov mierovej misie pôsobiacej v regióne od roku 1948. 

Upozorňujeme, že VIDEO je nevhodné pre maloleté osoby

Hovorca generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa Stéphane Dujarric opísal správanie aktérov osemnásťsekundového videa ako "odpudivé" a odporujúce všetkému, čoho sa snaží OSN dosiahnuť u svojich zamestnancov pri potláčaní nesprávneho konania. Uistil BBC, že súčasťou vyšetrovania je aj hľadanie odpovede na otázku, či sa sexuálny akt odohral so súhlasom oboch partnerov, alebo išlo o sex za odplatu. "Čakáme, že sa vyšetrovanie čoskoro zavŕši, a hodláme bezodkladne podniknúť príslušné opatrenia," uistil hovorca.

Personál OSN môže byť v prípade pristihnutia pri porušení striktného pravidla proti nesprávnemu sexuálnemu konaniu potrestaný odoslaním do vlasti či zákazom účasti v mierových operáciách OSN. Hlavnú zodpovednosť za vyvodenie disciplinárnych či právnych dôsledkov ale spočíva na domovskom štáte.

VIDEO OSN čelí obrovskému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Google Street View)

OSN v posledných rokoch čelila častým obvineniam, že sa príslušníci mierových misií a ďalší pracovníci dopúšťajú sexuálneho zneužívania. Generálny tajomník sľúbil "nulovú toleranciu" v týchto otázkach v radoch OSN. Vlani bolo voči zamestnancom OSN vznesených 175 obvinení zo sexuálneho vykorisťovania a zneužívania. V 16 prípadoch boli obvinenia uznané ako pravdivé, 15 bolo odmietnutých a zvyšné sa ešte stále vyšetrujú.

Viac o téme: SexŠkandálOSNIzraelAntónio Guterres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu