Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Česko uverejnilo nové čísla: Počet nových prípadov je viac ako 70

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česko potvrdilo v stredu 77 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulých 24 hodín. V utorok pribudlo 89 nakazených. Informoval o tom portál Novinky.cz.

Celkovo sa od začiatku epidémie v Česku nakazilo už 10.728 ľudí. Vyliečilo sa 7588 a zomrelo 343 infikovaných. Aktuálne je v krajine 2797 nakazených. Počet aktívnych prípadov stúpa od 27. mája. Najviac nakazených na 100.000 obyvateľov hlási okres Karviná blízko hraníc s Poľskom (približne 70). Nasleduje Liberec (približne 19) a Frýdek-Místek (približne 19), uvádzajú údaje ministerstva zdravotníctva.  

V Česku sa od pondelka opäť uvoľnili ďalšie obmedzenia súvisiace s koronavírusom, ale netýka sa to okresov Karviná a Frýdek-Místek v Moravskosliezkom kraji, kde epidemiológovia riešia lokálne ohniská nákazy. V okrese Karviná sa napríklad infekcia objavila v areáli Bane Darkov a nadväzujúcom okolí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od pondelka sa na väčšine územia ČR vracajú do bežnej prevádzky kúpaliská, zoologické záhrady, pamiatky či múzeá. Ľudia ich môžu navštevovať bez obmedzenia, doterajší limit počtu návštevníkov už neplatí, ani povinné odstupy. Vzhľadom na priaznivú epidemiologickú situáciu sa zvýšil aj limit pre hromadné akcie.

Viac o téme: ČeskoNárastNákazaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu