Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Väčšina zamestnancov štátneho laboratória v Guatemale sa nakazila: Naďalej sa testuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GUATEMALA - Guatemalský prezident Alejandro Giammattei v stredu oznámil, že väčšina z 240 pracovníkov tamojšieho štátneho laboratória mala pozitívne testy na nový koronavírus. Informovala o tom agentúra AP.

Prezident v rozhovore pre vládnu rozhlasovú stanicu TGW uistil, že aj napriek infikovaným pracovníkom laboratórium naďalej testuje vzorky od pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19. Giammattei túto situáciu označil za "krízu", ale vyzdvihol príklad nakazenej ženy pracujúcej v laboratóriu, ktorá sa cíti zle, ale pokračuje v spracovávaní vzoriek.

Počas prvých mesiacov epidémie v Guatemale sa vzorky na koronavírus SARS-CoV-2 testovali iba v štátnom laboratóriu. S rastúcim počtom prípadov však vláda povolila vyšetrovať vzorky aj verejným nemocniciam. Občania sa nedávno sťažovali, že na výsledky testov čakajú viac ako týždeň, všíma si AP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Správa o rozšírení nákazy v štátnom laboratóriu prichádza po Giammatteiho oznámení, že pozitívne otestovaných na nový druh koronavírusu bolo až 158 osôb zamestnaných v jeho prezidentskej kancelárii či ochranke. V Guatemale dosiaľ zaznamenali viac ako 14.000 prípadov koronavírusovej infekcie a takmer 600 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.

Viac o téme: LaboratóriumZamestnanciNákazaGuatemalaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu