Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pakistan zrejme odloží voľby o 3 až 4 mesiace

 Voľby by podľa hovorcu Tárika Azíma stratili hodnovernosť, ak by sa konali teraz, keď Bhuttovej strana smúti.
Voľby by podľa hovorcu Tárika Azíma stratili hodnovernosť, ak by sa konali teraz, keď Bhuttovej strana smúti. (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Dôležité parlamentné voľby v Pakistane, ktoré boli vyhlásené na 8. január, úrady pravdepodobne po zavraždení opozičnej vodkyne Bénazír Bhuttovej odložia o tri až štyri mesiace. Uviedol to dnes hovorca vládnucej strany.

Voľby by podľa hovorcu Tárika Azíma stratili hodnovernosť, ak by sa konali teraz, keď Bhuttovej strana smúti a ďalšie opozičné subjekty chcú hlasovanie bojkotovať. Azím očakáva oznámenie odkladu v najbližších 24 hodinách. O koľko sa voľby posunú, bude závisieť na volebnej komisii, povedal pre agentúru Associated Press.

Predstavitelia Bhuttovej Pakistanskej ľudovej strany (PPP) sa medzitým stretli v jej domovskom meste Naudero v južnom Pakistane, aby rozhodli o jej nástupcovi a volebných plánoch. Strana zatiaľ neoznámila, či bude bojkotovať voľby.

V meste Naudero sa dnes zišli tisíce stúpencov Bhuttovej, ktorí kričali heslá proti vláde prezidenta Parvíza Mušarráfa a vyzývali na oddelenie Bhuttovej rodnej provincie Sindh od zvyšku Pakistanu.

Kritici obviňujú vládu z toho, že náležite nevyšetruje útok, pri ktorom Bhuttová vo štvrtok zahynula. Podľa jej stúpencov boli do atentátu, ktorý v krajine prehĺbil politickú krízu a vyvolal násilnosti a najmenej 44 obeťami na životoch, zapletení aj predstavitelia Mušarráfovej vlády. Informovala o tom agentúra Associated Press.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu