Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Namíbii odstrelili desať slonov: Dôvod úradov je tak bizarný, že nebudete chápať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

WINDHOEK - V Namíbii usmrtili v uplynulých dvoch mesiacoch desať slonov, aby tak pred nimi uchránili tamojšiu úrodu. S odvolaním sa na utorňajšie vyjadrenie namíbijského ministerstva životného prostredia o tom informovala agentúra AFP.

Desiatku slonov podľa hovorcu zmieneného rezortu odstrelili v oblastiach Kavango West, Omusati a Otjozondjupa na severe krajiny pri hranici s Angolou. "Robíme to, lebo nemáme nijakú inú alternatívu... Život s takými zvieratami žijúcimi mimo parkov je počas obdobia zberu náročný," uviedol hovorca a spresnil, že usmrtené boli len "problémové zvieratá".

Úrady podľa jeho slov sledujú, či zvieratá nerobia problémy aj v iných regiónoch, čo by oprávňovalo ich odstrel. Mäso odstrelených slonov rozdali miestnym obyvateľom, pričom slonie kly umiestnila vláda do svojich skladov slonoviny.

V Namíbii žije vyše 24.000 slonov. Väčšina z nich je v národných parkoch či ich okolí, ktoré sú pri hraniciach s Angolou. Slony nie sú nijako ohradené a pre miestnych obyvateľov tak predstavujú určitú hrozbu, keďže im šliapu po úrode a občas na nich aj útočia.

Viac o téme: OdstrelSlonyNamíbiaWindhoek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu