Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Rakúsky prezident sa kajá: Polícia ho našla v reštaurácii v nepovolenom čase

Alexander Van der Bellen
Alexander Van der Bellen (Zdroj: SITA/AP Photo/Bilal Hussein)

VIEDEŇ - Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen sa ospravedlnil po tom, čo ho polícia našla sedieť vo viedenskej reštaurácii neskôr, ako je povolené. Reštaurácia mala byť v tom čase už zatvorená, informovala v nedeľu tlačová agentúra AP.

Rakúsky denník Krone napísal, že polícia našla počas bežnej kontroly prezidenta Van der Bellena a jeho manželku v záhrade talianskej reštaurácie po polnoci v nedeľu. Na stole mali poháre s alkoholom. Reštaurácie v Rakúsku musia zatvoriť o 23.00 h SELČ - nariaďujú im to nové predpisy, ktoré zároveň umožnili tento mesiac znovuotvorenie reštaurácií.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Polícia potvrdila Van der Bellenovu prítomnosť na uvedenom mieste. Rakúska tlačová agentúra APA informovala, že Van der Bellen vyjadril ľútosť nad situáciou. Prezident povedal: "Vyšiel som si s dvoma priateľmi a manželkou na večeru prvýkrát od uzatvorenia krajiny.  Zarozprávali sme sa a žiaľ, čas nás prestal zaujímať."

A dodal: "Naozaj ma to mrzí. Bola to chyba." Rakúsky prezident má prevažne reprezentatívnu úlohu. Pravidlá počas pandémie nového koronavírusu určuje vláda kancelára Sebastiana Kurza.

Viac o téme: PrezidentPandémiaViedeňRakúskoKoronavírusAlexander Van der Bellen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu