Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pri ostrove Lesbos v Grécku zachránili 51 migrantov: Prevrátil sa s nimi čln

Migranti v Grécku
Migranti v Grécku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Giannakouris)

LESBOS - Grécka pobrežná stráž v piatok zachránila 51 migrantov, s ktorými sa vo vodách Egejského mora prevrátil čln. Informovala o tom agentúra DPA.

Plavidlo sa prevrátilo vo vzdialenosti niekoľko sto metrov od gréckeho ostrova Lesbos. Na palube bolo 51 osôb vrátane mnohých detí. Migranti v piatok skoro ráno vyplávali z neďalekého pobrežia Turecka. Všetkých zachránených umiestnili v Grécku na 14 dní to karantény v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Do karantény sa odobralo aj ďalších 16 migrantov, ktorí sa taktiež v piatok priplavili k južným brehom Lesbosu.

Grécko od začiatku mája zaznamenalo príchod už 173 migrantov z Turecka, čo je relatívne nízky počet v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi. Grécke úrady v súvislosti s pandémiou koronavírusu posilnili kontrolu námorných hraníc krajiny.

Grécko v súčasnosti presúva migrantov z preplnených centier na ostrovoch Chios, Kos, Lesbos, Leros a Samos na pevninu. V marci bolo v ostrovných táboroch zhruba 42.000 ľudí. Tento počet sa medzičasom znížil na približne 37.000. Strediská sú však aj naďalej preplnené a situácia je stále nevyhovujúca.

Viac o téme: ČlnZáchranaMigrantiGréckoLesbos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu