Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Maďarská vláda rozhodla zmierniť epidemiologické opatrenia v Budapešti

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda skonštatovala, že 64 dní po vyhlásení stavu epidemiologickej núdze klesá počet úmrtí na ochorenie COVID-19, ale aj počet aktívnych nakazených novým druhom koronavírusu, a preto budú v Budapešti od pondelka epidemiologické opatrenia zmiernené.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV o tom vo štvrtok informoval minister riadiaci úrad vlády Gergely Gulyás. Minister zdôraznil, že k Peštianskej župe, ktorá vykazovala najviac nakazených, budú odteraz pristupovať rovnako ako k župám ostatným. O krokoch zmiernenia opatrení v hlavnom meste rozhodne krízový štáb ešte tento týždeň po konzultácii so starostom Budapešti a starostami jednotlivých budapeštianskych obvodov.

Gulyás vyjadril zvlášť vďaku obyvateľom Peštianskej župy i Budapešti za ich disciplínu pri prísnejších opatreniach a zdôraznil, že zmiernenia opatrení, ktoré boli už skôr zavedené v ostatných župách, neviedli k masovému šíreniu nákazy.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Nákazu koronavírusom SARS-CoV-2 v Maďarsku potvrdili celkom v 3380 prípadoch a chorobu COVID-19 podľa aktuálnych údajov krízového štábu zverejnených vo štvrtok neprežilo ďalších šesť chronicky chorých starších ľudí. Celkový počet úmrtí súvisiacich s koronavírusom dosiahol 436. Počet aktívnych nakazených v krajine už niekoľko dní klesá; aktuálne registrujú 1775 infikovaných.

Viac o téme: OpatreniaVládaZmiernenieMaďarskoBudapešťKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu