Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS V Nemecku pribudlo 933 infikovaných a 116 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Raul Stef)

BERLÍN - V Nemecku zaznamenali za posledných 24 hodín 933 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Celkovo tak v krajine zaznamenali už 170.508 infikovaných. Vyplýva to z najnovších údajov Inštitút Roberta Kocha (RKI), o ktorých v utorok informovala agentúra Reuters.

V Nemecku za tento čas pribudlo aj 116 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje. V krajine tak dosiaľ celkovo zaevidovali už 7533 úmrtí. Najväčší nárast prípadov spomedzi nemeckých spolkových krajín stále evidujú v Bavorsku, kde za posledný deň pribudlo 225 infikovaných.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V pondelok RKI celkovo hlásil 357 nových prípadov nákazy a 22 úmrtí. V Nemecku sa už znovu otvorila väčšina obchodov či detských ihrísk, čoraz viac detí sa vracia do škôl a jednotlivé spolkové krajiny, aj keď nie všetky rovnako, povolili obnoviť prevádzku reštauráciám i posilňovniam. Nemecká vláda i spolkové krajiny sa však dohodli na "núdzovej brzde", ktorú zatiahnu, ak miera nákazy presiahne 50 prípadov na 100.000 obyvateľov za jeden týždeň.

Viac o téme: PandémiaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu