Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Kalifornský guvernér chce pre koronavírus uzavrieť pláže a parky

Guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom
Guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom (Zdroj: SITA/AP/Rich Pedroncelli)

WASHINGTON - Guvernér Kalifornie Gavin Newsom chce s platnosťou od 1. mája nariadiť uzavretie všetkých pláží a parkov v tomto najľudnatejšom americkom štáte. S odvolením sa na obežník, ktorý guvernér poslal zväzu policajných šéfov štátu Kalifornia, o tom vo štvrtok informovala spravodajská stanica CNN.

Hoci guvernér plánoval verejnosť o svojom rozhodnutí informovať až vo štvrtok, obežník bol policajným veliteľom zaslaný v predstihu, aby sa bezpečnostné zložky dokázali na zákaz vopred pripraviť. Nariadenie sa bude týkať všetkých pláží a parkov, ktoré sú v správe štátu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Chceli sme dať všetkým vašim členom možnosť, vopred naplánovať postupy pre akúkoľvek situáciu, ktorá môže vzniknúť (v dôsledku nariadenia), keďže vieme, že každá obec má svoju vlastnú dynamiku," uvádza sa v obežníku. Kancelária guvernéra bezprostredne nereagovala na otázky CNN, ktorá dostala kópiu obežníka od anonymného zdroja z prostredia polície. Ako pripomína spravodajská stanica, populárne pláže v kalifornských okresoch Orange a Ventura boli tento víkend aj napriek pandémii koronavírusu plné ľudí.  

Newsom ešte začiatkom týždňa pokarhal návštevníkov pláží a varoval ich, že porušovanie karanténnych opatrení môže oddialiť ich uvoľnenie. "Tento vírus si neberie cez víkend voľno. Tento vírus nejde domov. Musíme kontrolovať svoje správanie. Jediné, čo nás môže vrátiť (k normálnemu životu), sú ľudia, ktorí dodržiavajú spoločenský odstup," uviedol vtedy Newsom.

Viac o téme: ParkyPlážeKoronavírusGavin NewsomKalifornský guvernér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu