Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Čína hlási 11 nových prípadov nákazy: Južná Kórea desať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - Čína v nedeľu dopoludnia oznámila, že za uplynulý deň potvrdila 11 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom, čím sa jej oficiálna bilancia infikovaných zvýšila na 82.827. Už 11. deň po sebe však v krajine nehlásili nové úmrtia na koronavírusovú chorobu, informuje agentúra AP.

Päť z nových prípadov evidujú v provincii Chej-lung-ťiang na severovýchodnej hranici s Ruskom, kde došlo k rozširovaniu infekcie, a ďalší v juhovýchodnej provincii Kuang-tung, výrobnom a technologickom regióne hraničiacom s Hongkongom. Zvyšných päť prípadov tvoria ľudia, ktorí pricestovali zo zahraničia. Čína dosiaľ zaznamenala celkovo 1634 takýchto "dovezených" prípadov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za posledný deň v krajine okrem toho registrovali 1000 ľudí, ktorí mali pozitívne testy na nový koronavírus, neprejavili sa však u nich žiadne príznaky ochorenia. Týchto ľudí sledujú zdravotníci, nezahŕňajú ich však do bilancie potvrdených prípadov.

Južná Kórea v nedeľu hlásila desať ďalších prípadov nákazy, čím počet infikovaných v krajine od začiatku epidémie stúpol na 10.728. Celkovo 1037 infikovaných pricestovalo do zahraničia, pričom 8717 pacientov sa dosiaľ uzdravilo. Po úmrtí ďalších dvoch pacientov sa okrem toho počet obetí zvýšil na 242, informovala agentúra Jonhap. V Kórejskej republike v posledných dňoch evidujú okolo desať nových prípadov za deň, čo je výrazný pokles od vrcholu 909 nakazených z 29. februára.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikySoulČínaPekingJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu